Nyúl fürdetése

<- VISSZA

A nyulak általában nagyon jól karban tartják bundájukat. Nincsen szükségük samponos fürdetésre, ahogyan más állatoknak, például kutyáknak gyakran szükséges lehet egy alapos fürdetés.
A nyulak extrém módon stressz érzékenyek, egy fürdetés nagyon megviselheti őket, sőt akár el is pusztulhatnak.
Vannak olyan nyulak is, akik furcsamód élvezik a vizet, és szeretnek sekély vízben játszani. De fontos megértenünk, hogy azért ez a ritka, és általában a nyulak irtóznak a víztől és a fürdetéstől. Így aztán fürdetni csak akkor szabad, ha nincsen más választás.
Egyes esetekben tehát szükség lehet a tisztításra. Ehhez használjunk egy nedves szivacsot.
Van, hogy a nedves szivacs önmagában nem elég. Sokszor a nyuszi farkát és a végbélnyílása körüli részt szeretnénk megmosni, mert az lágy bélsárral, vagy vizelettel erősen szennyezett. Ez esetben kérjünk segítséget. Kell egy segítő kéz, aki tartja a nyulat, míg a másik személy megmossa a szennyezett részt.  Próbáljuk meg minél kisebb részt benedvesíteni, a nyúl elülső része mindig maradjon száraz. 
Ügyeljünk arra, hogy jó minőségű sampont használjunk erre a célra, és miután a várt hatást elértük, alaposan öblítsük le.
A megmosott, nedves  területeket töröljük szárazra, és hajszárítóval szárítsuk meg. Vigyázzunk, a nyulak bőre nagyon vékony könnyen megégethetjük a hajszárítóval.