Nyúl sétáltatás

<- VISSZA

A nyuszik, bár nem is gondolnánk, nagyon szeretnek kint a szabadban pórázon szaladgálni. Számukra a legmegfelelőbbek a nyulaknak, vagy vadászgörényeknek készült hámok.
Fokozatosan szoktassuk hozzá nyulunkat a hámhoz és a sétáltatáshoz. Először a hámot rakjuk csak rá, hagyjuk, hogy megszokja, hiszen eleinte idegen és kényelmetlen számára. Pár hét próbálgatás után következhet a póráz hámra csatolása, és a gyakorlás. A nyuszik sétáltatása kicsit más, mint a kutyáké. Ők gyakran változtatnak irányt, és néha megrettennek, hogy miért követjük, esetleg üldözzük őket. A kezdeti nehézségek után azonban észre fogjuk venni , nyulunk mennyire élvezi a kint létet.
Fontos, hogy ismerjük a területet ahová a nyuszit kivisszük. Sok helyen gyomírtókat és egyéb vegyszereket használnak, melyek ártalmasak lehetnek a nyulunkra nézve.
Olyan helyre, ahol kutyákat sétáltatnak ne vigyük a nyuszinkat, mert könnyen egy agresszívabb kutya áldozatává válhat.
A hőmérséklet is nagyon fontos tényező. A nyulak alacsony hőmérsékleten érzik jól magukat. A nyári hőségben könnyen hőgutát kaphatnak, így ne a legmelegebb napokat válasszuk a kinti sétákra.
Sok növény, főleg parkokban kiültetett díszcserjék és hagymások mérgezőek lehetnek.
Fontos megjegyeznünk, hogy kint a természetben sok a szúnyog, és egyéb külső élősködő, ami kellemetlenséget okozhat kedvencünknek.